Autor Subiect: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei 21 - 28 septembrie 2015  (Citit de 68514 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Viva

• Vizitator
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei 21 - 28 septembrie 2015
« Răspuns #75 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 13:06 »
Se pare  ca nu merge check in on line...

Offline cris_gl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #76 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 14:07 »
da, ai dreptate viva , am incercat mai multi. Mai avem timp sa incercam .

Viva

• Vizitator
« Răspuns #77 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 15:10 »
Se pare ca pt Bucuresti nu este posibil check in on line....dar o sa avem timp destul in aeroport.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #78 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 16:21 »
Totul cu rabdare Violeta... :)
Am revenit si eu acasa si am incercat. Functioneaza. Vad ca si Emil a facut check in-ul.

Atentie NAME nu este numele de familie...ci cel mic, cum spunem noi.
De exemplu la mine este
NAME: GHEORGHE
SURNAME CINDEA
Reservation number este la toti la fel: QQTW9C

Sa aveti la indemana:
- pasaportul - pt ca trebuie sa completati mai multe date de acolo
- un card de credit, pt ca alegerea unui loc la aceasta companie vad ca este cu bani.

La Bucuresti - Istambul s-a nimerit un loc la fereastra si l-am lasat asa, desi nu ma dau in vant dupa a sta acolo...iar de la Istambul la Dalaman am "cumparat" locul cu 4,67 EUR.

Check in-ul se face pe rand, intai la o cursa, apoi la cealalta. Se da un "click" in fata fiecareia.

Viva

• Vizitator
« Răspuns #79 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 17:23 »
Merci Gigi!  :)

Offline cris_gl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #80 : Luni, 28 Septembrie 2015, 18:14 »
   Gata ....ne-am debarcat de pe guleta . Am inca bagajele nedesfacute si nici nu as dori sa imi pierd timpul cu ele . In valiza am citeva lucruri fara importanta  necesare calatoriei dar in suflet  am un cufar foarte mare plin cu amintiri de neuitat .  Am vazut locuri unde natura a facut un adevarat regal . Ce poate fi mai frumos decit sa inoti printe broaste testoase intr-o apa turcoaz si un apus de soare ?  Inca am proaspete serile de pe punte  unde  cu chicotelile noastre parca deranjam  linistea padurii de pe mal si  clipocitul valurilor care se spargeau de tarm.
     Am avut o zi de vreme rea , spun meteorologii , dar noi am facut sa straluceasca soarele  cu risetele noastre si cu o buna dispozitie fara margini.  Am fost niste "nebuni" frumosi  care am ris  cu toti pina la lacrimi si am tacut cu toti cind am simtit ca ne apasa frumusetea naturii .
      Nu cred ca pot uita cindva  cum eram toti in canion , uzi pina la briu, intr-o apa rece de munte , involburata si plina de nisip , dar cu niste  ochi plin de mirare  de ceea ce a fost in stare sa faca natura . Apoi ne-am uscat pe divan iar un pastrav la gratar  ne-a dat puteri sa continuam calatoria spre un alt colt de rai .
      Dar cum nimic nu este vesnic...........ma apuc totusi de desfac bagajele.

Offline EmBo

• Hero Member
  • Mesaje postate: 907
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #81 : Luni, 28 Septembrie 2015, 20:29 »

Cam asa era peisajul.
Goeleta nostra este cea din dreapta.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #82 : Marți, 29 Septembrie 2015, 07:13 »
un albastru ....lesinator. Iar claritatea apei...un vis.
Sa va fie de bine, dragilor calatoria departe de lumea dezlantuita :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #83 : Marți, 29 Septembrie 2015, 10:54 »
Am facut si s-au facut mii si mii de poze. S-ar putea scrie un roman din calatoria noastra. Dar nimic nu poate descrie ceea ce am simtit, ceea ce am trait impreuna, 14 persoane in cele 7 zile de calatorie pe mare...A fost extraordinar. De fapt putin spus extraordinar. Stiu ca venind de la mine ca organizator poate parea subiectiv sau chiar invitativ pentru urmatorii ani...Vreau insa sa ma credeti ca ceea ce am sa scriu aici, ceea ce am sa va povestesc este ceea ce a simtit Gigi Cindea, nu admin, nu organizatorul, nu insotitorul de grup, ci persoana mea detasata de toate astea...

Am fost fermecat...Am avut 7 zile atat de minunate, simt ca m-am umplut de fericire, de bine...Golfurile acelea cu ape turcoaz si smarald, mirosul de pin si de eucalipt venit de pe Insula Paradisului...Am inotat, m-am bucurat de caldura unui soare bland de toamna, am dansat...Am ras, am mancat cele mai delicioase preparate...Ah si baclavalele aduse de fete...Hmmm...De baut nu pot sa scriu, ca mi-e rusine cu cate liniute am aparut in "jurnalul de bord" al capitanului...Apoi canionul acela fantastic prin care ne-am strecurat, delta plina de crabi, mormintele regilor kaunos...

Cel mai mult si mai mult mi-au placut serile in care ancoram in golfuri si aparea luna...Doamne ce sentiment...Noi toti in jurul mesei, bunatatile lui Duran...Bezna in jur, doar lumina de pe punte... Sentimentul de izolare, de grup de prieteni, leganatul valurilor, reflexiile marii, sunetul valurilor sparte de tarm...

Si ce grup fain! Ah ce grup frumos! Daca la plecare am avut ceva emotii (nu cunosteam pe cativa dintre cei cu care urma sa calatorim) totul s-a risipit dupa o zi...Un grup cu care sa tot calatoresti...

O sa va povestesc mai multe spre seara, am sa postez si cateva fotografii. Pana atunci incerc sa trimit celor care au participat fotografiile, fimuletele si lista de Email-uri.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #84 : Marți, 29 Septembrie 2015, 13:43 »
Julian era ingandurat la ce melodii sa foloseasca pt fondul sonor al montajului video...Spunea ca nu se pricepe la muzica turceasca...I-am spus ca nici eu...Tot ce am ascultat a fost in Ezgi Turku Bar la Marmaris. Si prima data mi-a placut mult, era o muzica rock pop cu acorduri si linii orientale. Mi-a sunat tare bine. In ultima seara insa a fost ceva prea tanguitor, prea multe siroposenii care intr-un ritm bellydance nu mi-a sunat placut...

Rasfoind prin fotografii am simtit nevoia sa ascult ceva in ton cu minunata noastra calatorie, cu peisajele pe care le-am fotografiat si am cautat cu "sea song". Am ascultat ce gasisem cu acea cautare, apoi youtube m-a indreptat spre Simon&Garfunkel. Am realizat ca nu mai ascultasem de ani buni The Sound Of Silence, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Mrs.Robinson...Asa ca am apasat pe bumb...

! No longer available

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #85 : Marți, 29 Septembrie 2015, 14:20 »
Am transmis fotografiile si filmuletele facute de mine in excursie. Si lista cu adresele de Email. Link-urile de download sunt valabile doar pana in 6 octombrie, daca pana atunci nu descarcati pozele, o sa pierdeti ocazia si nu va ramane ca posibilitate decat sa le primiti sub diferite forme de la ceilalti. Dar e mult mai dificil si ii puneti si pe ei la treaba...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #86 : Marți, 29 Septembrie 2015, 19:41 »
Sa-mi incep povestea. Una sub pavilion turcesc...

Cu asa ceva am calatorit:

Apa in golfuri...

Peisajele prin care am trecut...diminetile si serile.

Plaja pe care-si depun ouale broastele testoase Caretta- Caretta.

Cea mai frumoasa zi, seara si noapte...Una plina de stele si cu o luna mare - mare - mare...In tinutul carian, pe taramul unei civilizatii vechi care-si avea aici salasul: Kaunos. Acum se numeste Dalyan si anul viitor de aici va incepe excursia....

Cea mai delicioasa masa. Preaparata la plita, in barca, la fel ca in Vietnam. Crab albastru.

Asa arata inainte de a fi preparat:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #87 : Marți, 29 Septembrie 2015, 22:19 »
Am postat mai mult fotografii si nu am povestit nimic...Asa ca e vremea sa incep...

Calatoria asta prieste celor carora le place apa marii, soarele, peisajele...Adica aproape tuturor. Doar ca pt a te bucura cu adevarat de tot trebuie sa te adaptezi la viata la bordul unei ambarcatiuni. Sa dormi intr-un spatiu relativ mic, sa accepti ca ai un program comun impreuna cu alte 14 - 15 persoane. Mananci cand mananca ei, adica pardon, cand suna clopotul de masa, dormi cam atunci cand se retrag si ultimii...pt ca totul e din lemn si se aude...Eu mi-am petrecut noptile afara pe punte, a fost extraordinar...sa respir aerul marii, sa ma simt leganat de valuri, sa le aud cand se sparg de mal...Doar ca este umezeala si asta daca esti sensibil nu e prea placut...Eu veneam din Madeira si Azore si acolo e la fel, eram deci obisnuit si nu m-a afectat prea mult...Si cu statul noaptea, ma cunoasteti, sunt in stare sa nu dorm nopti intregi si tot functionez...Asa ca mi-a fost extrem de usor sa ma adaptez acolo la bord, m-am simtit grozav...

Mancarea nu inseamna un festin, ma refer la nu stiu cate feluri de mancare, bufeturi incarcate cu preparate...Sa nu uitam ca suntem pe mare si se gateste pe un aragaz si un grill...Si este un singur bucatar...Dar mancarea este grozava, grozava...O nebunie, delicatese ce facea Duran acolo jos...Numai el stia ce tot taia la legume, la ce cocea...Hop numai ca te trezeai pe punte cu platourile calde....

Navigand ai sansa sa faci baie in locuri inaccesibile de pe tarm si ferit de nebunia aglomeratiei....Golfuri de vis, cu o apa de vedeai la 10 m...Cum ajungeam in golf, imediat scara, clopotelul de permisiune si top in apa....Balaceala cu orele...apoi plaja pe saltele de pe punte. Adica aici:

Offline EmBo

• Hero Member
« Răspuns #88 : Miercuri, 30 Septembrie 2015, 00:22 »
Cateva fotografii de exemplificare a atmosferei marine.

Offline EmBo

• Hero Member
« Răspuns #89 : Miercuri, 30 Septembrie 2015, 00:22 »